Skip to main content
Zuinig met

Water

Er is de laatste jaren veel te doen over watergebruik. Zoals zuinig omgaan met drinkwater of regenwater vasthouden tegen de droogte, en soms bestrijden van wateroverlast. Je scheidt je afval en je gaat zuinig om met energie. Dat hoort bij duurzaam wonen en leven. Maar hoe zit het met je watergebruik? Hoe duurzaam is dat? Duurzaam Holten vindt zuinig met water net zo belangrijk.

Drinkwater

Ons drinkwater lijkt vanzelfsprekend maar dat is het niet. Verspillen is zonde. Voor jezelf, voor de natuur en voor volgende generaties. Het is niet zo moeilijk om je huis water-vriendelijk(er) te maken.

Het drinkwater in Holten komt van Vitens. Er zijn diverse tips om water te besparen.

Regenwater

Ook kun je kiezen voor meer ingrijpende oplossingen. Regenwater kost niets, valt in grote hoeveelheden en je kunt er van alles mee doen. Vang het op om het te hergebruiken of om het terug te geven aan de natuur. Opvangen in een regenton is de meest eenvoudige oplossing. Als je daarvoor de ruimte hebt, kun je ook een watertank in de grond laten plaatsen. Met dit water kun je dan bv de tuin sproeien. Een regenton is een van de bekendste, eenvoudigste en makkelijkst te installeren manieren om bij te dragen aan een klimaatvriendelijke omgeving. 

Watertank

met boodschap

Calabash Tank verhuisd naar Holterberg. In 2015 is in samenwerking tussen De Gevulde Waterkruik en Duurzaam Holten een zogenaamde Calabash Tank gebouwd. Destijds bedoeld als watervoorziening voor de Tuin van Duurzaam Holten aan de Industriestraat. De tuin heeft inmiddels plaats gemaakt voor woningen en de watertank is verplaatst naar de Holterberg.