Skip to main content

Inregelen CV en radiatoren

Een HR-ketel heeft alleen een hoog rendement als de watertemperatuur van de cv optimaal is ingesteld. Meestal gaat het dan om het instellen van een lagere watertemperatuur(zie grafiek)

Goed inregelen, en dus zuinig stoken, is niet alleen een zaak van de juiste watertemperatuur. Het gaat om een goede onderlinge afstemming van alle onderdelen van de installatie. Voor een duidelijk filmpje over het inregelen van de CV klikt u hier.  Duurzaam Holten adviseert om bij de jaarlijkse controle en reiniging van uw ketel uw installateur te vragen de regeling te optimaliseren. Op het filmpje kunt u zien hoe u het zelf zou kunnen doen.

Duurzaam Holten kan aan zijn vrienden advies en ondersteuning geven hoe dit het beste aan te pakken. Wij hebben hiervoor ook apparatuur (de inregelkit) aangeschaft. Voor meer info stuur een mail naar info@duurzaamholten.nl. Door het toepassen van thermostaat kranen op de radiatoren kan de temperatuur per ruimte worden geregeld. Met een zogenaamde zone-regeling kan de temperatuur in huis per kamer en per tijdsblok worden geregeld. Bijvoorbeeld: de badkamer niet de hele dag warm, maar alleen op de tijdstippen dat je er bent. Zo ook bijvoorbeeld een studeerkamer. Op de website van Honeywell ( het Evohome systeem) en van Danfoss (bv het zonesysteem) staat hoe dit werkt.