Skip to main content

Stichting Duurzaam Holten

De stichting Duurzaam Holten is in 2011 opgericht door een aantal inwoners van Holten met het idee om concrete initiatieven te ontwikkelen rond het belang van duurzaamheid in de breedste zin van het woord. Daarnaast willen we laten zien dat er al veel initiatieven in onze regio zijn waarvan nog niet iedereen op de hoogte is.

In de afgelopen jaren is een groep enthousiaste vrijwilligers betrokken geraakt bij de stichting. Zij staan klaar voor mensen die hun huis willen verduurzamen door het plaatsen van zonnepanelen of door middel van isolatie. Zij kunnen via Duurzaam Holten hun weg vinden naar een passende oplossing. Ook bedrijven kloppen steeds vaker aan voor adviezen op het gebied van verduurzaming.

Voor de scholen in Holten is Duurzaam Holten een enthousiaste partner voor educatieve initiatieven rond de Dag van de Duurzaamheid, 10 oktober. Zo konden de leerlingen van de Waerdenborch in gesprek gaan met Jan Terlouw (zie in ons archief)) en deden leerlingen van de Holtense basisscholen mee aan verschillende activiteiten op het gebied van duurzaamheid en biodiversiteit.

De stichting onderhoudt actief contact met de gemeente Rijssen-Holten en de provincie Overijssel en overige organisaties, zoals Natuur&Milieu of de Woonweter.

Op vragen naar duurzame oplossingen verwijzen wij naar relevante organisaties of bedrijven. Wij verwijzen bij voorkeur naar bedrijven in onze regio. Met deze bedrijven hebben wij contact gelegd en afspraken gemaakt over de wijze waarop klanten uit Holten worden behandeld. Uiteraard blijft de verantwoordelijkheid voor leveranties bij het bedrijf. Bij klachten kan SDH bemiddelen en bij een negatieve uitkomst stoppen met te verwijzen.

Secretariaat

  • Flisweg 12

  • 7451 LZ Holten

Samen sterk!