PV2

 

Doorlopende actie met zonnepanelen

Recent heeft Duurzaam Holten weer een nieuwe samenwerkingsovereenkomst afgesloten met Independant Solar Systems.

SInds 2011 hebben meer dan 250 huishoudens in Rijssen- Holten gebruik gemaakt van de gunstige voorwaarden die wij bieden. Ongeveer 4200 zonnepanelen zijn geplaatst, die bij elkaar jaarlijks meer dan 800000 Kwh aan electriciteit opwekken! Dat brengt een vermindering in CO2 uitstoot van ongeveer 450 ton per jaar. Als je bedenkt dat de uitstoot voor het gemiddelde wagenpark in Nederland ca 220 gram CO2 per liter brandstof bedraagt, besparen wij hiermee jaarlijks evenveel CO2 als 45 personenauto’s die een rondje om de aarde rijden!

Het is financieel aantrekkelijk om met een PV- systeem je eigen stroom op te wekken en te besparen op de jaarnota voor electra. Er is nog steeds een regeling van kracht, waarmee de BTW op de aangekochte materialen en de installatie kosten teruggevraagd kunnen worden. De investering in een PV- system verdient zichzelf daardoor in 6 tot 7 jaar terug. Dat is een rendement op het geinvesteerde bedrag van meer dan 10%! Vanaf 2023 verandert de salderingsregeling voor het terug leveren van stroom en deze wordt in 8 jaar stapsgewijs afgebouwd. Uiteraard blijven zonnepanelen een renderende investering maar de terugverdien tijd stijgt naar 7-9 jaar.

Het standaard zonnepaneel leverde toen Duurzaam Holten begon met het project een vermogen van 250 Wp. Sinds die tijd is de opbrengst van de zonnepanelen continu verbeterd en een standaard zonnepaneel levert nu een vermogen van 360 Wp! Vergeleken met de beginjaren kunt u met veel minder zonnepanelen de door u gewenste hoeveelheid stroom en Kwh opwekken! 

Wilt u voor de aanschaf van uw PV- system een bedrag lenen? Ook dat is mogelijk via een Duurzaamheid Lening onder zeer gunstige voorwaarden.

Met Independent Solar Systems uit Deventer (Colmschate) hebben wij een aantrekkelijke Samenwerkingsovereenkomst gesloten.  Wij hebben sinds 2011 goede ervaringen opgedaan met deze leverancier, wat betreft prijzen, garantie en kwaliteit van installatie en service. Lees meer hierover en de nieuwe Samenwerkingsovereenkomst van Independent Solar Systems en DuurzaamHolten en prijzen Goodwe vanaf 1-1-2021. en prijzen SolarEdge vanaf 1-1-2021

Vanaf 27 april dit jaar gelden voor nieuw geïnstalleerde PV- systemen Europese richtlijnen. De door ISS geleverde componenten voldoen aan deze Europese eisen en een certificaat wordt op verzoek bijgeleverd.

Voor wie is deze actie?
Deze inkoopactie is alleen voor inwoners van Rijssen, Holten en directe omgeving. Daarnaast moet u Vriend zijn van Duurzaam Holten. Nog geen Vriend? U kunt zich altijd aanmelden hiervoor. Als Vriend doneert u jaarlijks minimaal 10 euro aan Duurzaam Holten. Hiermee ondersteunt u onze interessante acties en duurzame projecten. 

Alle informatie en aanmelden
Alle voorwaarden en specificaties over de actie en hoe u meedoet, leest u in hier.

BTW TERUGGAVE BIJ AANSCHAF VAN EEN PV- SYSTEEM!!

Er is nog steeds een regeling van kracht waarmee u bij aanschaf van een PV- systeem een volledige teruggave van btw krijgt. De recente verhoging van de btw op installatiekosten van 6% naar 21% maakt deze regeling nog interessanter. Door de teruggave van btw verdient een gemiddeld PV- systeem zich in 6 a 7 jaar terug (afhankelijk van de ontwikkeling van het kWh tarief). Dus behalve de besparing in CO2 uitstoot vanaf het begin, leveren uw zonnepanelen een aanzienlijke besparing van energiekosten. 


Hebt u nog vragen? Stuurt u een e-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Het is voor ons van belang ervaringen te delen. Lees het interview met de familie Brinks op de volgende pagina.