Presentaties van 16 mei

 

Duurzaam Holten en Opgewekt Rijssen organiseerden op 16 mei 2019 een informatiebijeenkomst in gebouw Irene. Doel van de bijeenkomst was om belangstellenden te informeren over deelname aan een energiecoöperatie. Deelname is zeker interessant voor mensen die wel duurzaam opgewekte stroom willen gebruiken, maar zelf geen zonnepanelen kunnen plaatsen.

Het werkt als volgt: de energiecoöperatie investeert in de plaatsing van zonnepanelen op bijvoorbeeld het dak van een groot bedrijfsgebouw. De opgewekte stroom komt ten goede aan de deelnemers van de coöperatie. De leden hoeven geen energiebelasting te betalen. De regeling wordt de postcoderegeling genoemd. Opgewekt Rijssen maakt gebruik van die regeling.

Opgewekt Rijssen en Duurzaam Holten hopen dat meer mensen het voordeel aan durven pakken zodra in het najaar de eerste 3.000 panelen geplaatst zijn. De eerste 250 leden gaan dan aan hun kortingsrit beginnen, en wekken hun energie echt groen op. Het Energie Fonds Overijssel heeft er vertrouwen in en heeft 1 miljoen euro ter beschikking gesteld om de panelen te financieren.

De coöperatie is opgezet door een groep vrijwilligers.

Opgewekt Rijssen en Duurzaam Holten willen nauw samenwerken om in Holten leden te werven en om op Holtense bedrijfsdaken zonnepanelen te kunnen plaatsen .

 

 

Het dak van Voortman Steel in Rijssen is voorzien van zonnepanelen.

 

 

Kijk voor (de meest actuele) informatie op: www.opgewektrijssen.nl