Het afgelopen voorjaar hebben we weer hard gewerkt op de heide, op vier zaterdagochtenden. We hebben o.m. hééél veel berken verwijderd op de Panoramaheide en grote bomen omgezaagd op de Heksenheide (langs de heksen weg). Op de heide er tussenin had  Staatsbosbeheer de hele grote bomen al omgezaagd en hebben wij die opgeruimd.  Een groot aantal  kleinere bomen(diameter 25-30 cm) hebben we zelf omgezaagd. Wij vinden het heerlijk om dan eerst een hoop  rotzooi te maken en die dan vervolgens op te ruimen, zodat het er weer prachtig uit ziet. “Alweer een stukje hei gered” zeggen we dan. Gemiddeld waren we met zo’n 21 mensen en op 10 maart hadden we daar nog 6 NLdoet vrijwilligers bij. Het was super-gezellig zoals blijkt uit onderstaande foto ‘s van een blije en voldane heidewerk groep na een ochtend stevig doorwerken.

 

 

  

 

Nadat in het najaar van 2017 al 5 basisschool-groepen uit Holten op de heide waren, hebben er dit voorjaar toch nog twee groepen meegedaan. Zo hebben we dit schooljaar toch zo’n 140 leerlingen in de praktijk laten ervaren hoe mooi de natuur is en hoe leuk het is om in de natuur te zijn en te werken. Het mooie is dat die leerlingen spelenderwijs meekrijgen dat je er wel iets voor moet doen om de natuur mooi te houden. De belangstelling van de leerlingen is echt geweldig. Ze vragen van alles. Dat doen ze ook tijdens de rondleiding die – in kleine groepjes - wordt georganiseerd, waarbij van alles wordt verteld over de planten en dieren en de historie van de Sallandse Heuvelrug.

 

En het gekke is, we hebben bijna nooit slecht weer! Welke weergoden zouden daar achter zitten? Kijk maar naar de foto’s hieronder.