groen holtenEr wordt gesproken over toename van CO2 in de atmosfeer door het verbranden van fossiele brandstoffen, ontbossing, milieuvervuiling  en groei van de wereldbevolking. Er wordt veel minder gesproken over het nadelige effect van de toename van het bebouwd oppervlak. In Nederland inmiddels ongeveer 10% van het totale oppervlak. Een gedeelte van dat oppervlak kun je weer teruggeven aan de natuur.

Bijvoorbeeld met een grasdak.

Grasdaken zorgen voor een stukje gevarieerde natuur op je eigen dak. Het helpt tegen verdroging doordat water wordt vastgehouden. En het geeft wooncomfort door de isolerende werking.

Een grasdak

Vanaf de achterkant zie je een begroeide wal en geen gebouw. Het gehele gebouw is met grond toegedekt en begroeid.

Achterkant grasdak 

  

Het dak wordt een nabootsing van een natuurlijk maaiveld. Het gras sterft niet af bij droogte, maar verdort en herstelt zich bij de eerstvolgende regen. Groen blijft groen alsof het een geheel met omgeving is!

 

 

 

Carport in aanbouw 

Een voorbeeld: toepassing bij een carport. (hier aanbouw) 

De laatste jaren is heel veel ervaring opgedaan met de bouw en het gebruik van grasdaken in allerlei omstandigheden.

Voor meer informatie zie: aloysmeulenbroek.nl

Geïnteresseerde partijen kunnen contact opnemen met  Ir. Aloys Meulenbroek, Larenseweg 106, 7451 NA Holten  (05732211023, 0630217136) of met Duurzaam Holten via email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.