Skip to main content
Niet weggooien maar naar

Repair Cafe

Weggooien is niet nodig, alleen ontbreekt het vaak bij mensen de tijd of handigheid. Dat is ook precies de insteek van het Repair Café Holten. Hier kun je kleine reparaties laten doen door één van onze vrijwilligers of je kunt het samen doen. Op deze manier wordt het hergebruik van apparaten of kleding gestimuleerd en voorkomen we dat goede spullen onnodig weggegooid worden.

Repareren is beter dan weggooien

Het Repair Café is een landelijk initiatief. Het Repair Café in Holten is (op initiatief van Mieke Urff) gestart op vrijdag 4 oktober 2013.  De vrijwilligers gingen voor het eerst aan de slag in de Liezenboerderij. De Repair Cafés vormen inmiddels een wereldwijde beweging die zich inzet voor het behoud van reparatiekennis in de samenleving en voor beter repareerbare producten. Met het gratis toegankelijk Repair Café willen we wijzen op de mogelijkheid van repareren. Zonodig worden bezoekers doorverwezen naar professionele reparateurs In de eerste vijf jaar van het bestaan hebben vrijwilligers vooral Holtens tuingereedschap, lampen en stofzuigers onder handen genomen.

Waar en wanneer

De Holtense vrijwilligers staan klaar op de eerste vrijdagmiddag van de maand. Het Repair Café is gevestigd in Jongerencentrum 'Hole-10. De tijden zijn: van 13:30 tot 16:00.