Test je ‘groene’ kennis op het streekevenement Holten

Zaterdag 7 oktober organiseert Duurzaam Holten het streekevenement in het centrum van Holten. Nieuw dit jaar is de Groene Kwis gepresenteerd door Laurens Jan Stam. Alle politieke partijen gaan de uitdaging aan: wie weet het meest over duurzaamheid en groene energie? Op het evenement is verder veel informatie over energiezuiniger maken van je woning, maak je kennis met de nieuwste Opel en in diverse stands verkoopt men streek- en verzorgingsproductenproducten. De markt is van 10.00 tot 16.00 uur. klik voor de flyer

De groenste quiz van Holten
Nieuw deze keer is de Groene Kwis tussen 11.00 en 12.00 uur. De eerste Holtense quiz die alleen over groene energie en duurzaamheid gaat. Laurens Jan Stam voelt vertegenwoordigers van alle lokale politieke partijen stevig aan de tand. Wat weten zij over groene energie? En wat willen zij als partij bereiken voor Rijssen-Holten? Niet geheel onbelangrijk gezien de komende gemeenteraadsverkiezingen. Heeft u een mooie vraag, mail het inclusief het antwoord naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tot uiterlijk woensdag 4 oktober. De leukste of meest originele vragen worden gebruikt Bezoekers maken tevens kans op een prijs als zij vooraf raden welke partij scoort het beste gaat scoren.


De nieuwe Opel Ampera-e
Duurzame mobiliteit is een vast onderdeel van het streekevenement. Deze keer presenteert autobedrijf Kamp Twente de Opel Ampera-e. De eerste compacte elektrische auto die met één keer laden een afstand van 520 km kan rijden. Dit dankzij een ultralichte batterij. De auto biedt heel veel mogelijkheden voor wie over wil stappen op een elektrische auto. Laat je informeren bij de stand van Kamp Twente en maak kennis met deze Opel van de toekomst.

Is een deelauto wat voor jou?
Autobedrijf Erik Huzen wil het concept van de deelauto introduceren in Holten. Een auto die je met je buren deelt en gebruikt wanneer het jou uitkomt. Goedkoper dan een tweede auto en duurzamer! Duurzaam Holten ondersteunt dit initiatief evenals de gemeente. Dit najaar wordt de haalbaarheid onderzocht. Kom langs op de stand van Erik Huzen en ontdek of de deelauto iets voor jou is.

Energiezuinige woning
Het streekevenement is de plek bij uitstek om meer te weten te komen over hoe je je energierekening omlaag kunt krijgen. Hoe kan ik besparen op energie? Welke mogelijkheden zijn er? En welke zijn voor onze woning het beste? Vragen waar je het antwoord op vindt tijdens het streekevenement. Zo is er onder meer informatie over de warmtepomp en zonnepanelen. Ook is energiemaatschappij Vandebron aanwezig met een eigen stand evenals de nieuwe lokale energiecoöperatie VONK.

Streekproducten
Naast informatie over duurzame energie en mobiliteit, kun je op het streekevenement verse biologische producten kopen. Lekkere en gezonde producten alsmede verzorgingsproducten. Voor de kinderen is er een leuk krokodillenspringkussen.

 

Verrassing voor Vrienden
Exclusief op de Streekmarkt geeft Stichting Duurzaam Holten iedereen die op 7 oktober Vriend wordt, een mooie boodschappentas met inhoud cadeau. Deze tas is af te halen bij de stand van Duurzaam Holten.

Als u hier klikt opent de flyer van het streekevenement.