Wie zijn wij?

 

 

De stichting Duurzaam Holten is in 2011 opgericht door een aantal inwoners van Holten met het idee om concrete initiatieven te ontwikkelen rond het belang van duurzaamheid in de breedste zin van het woord. Daarnaast willen we laten zien dat er al veel initiatieven in onze regio zijn waarvan nog niet iedereen op de hoogte is. 

In de afgelopen jaren is een groep enthousiaste vrijwilligers betrokken geraakt bij de stichting. Zij staan klaar voor mensen die hun huis willen verduurzamen door het plaatsen van zonnepanelen of door middel van isolatie. Zij kunnen via Duurzaam Holten hun weg vinden naar een passende oplossing. Ook bedrijven kloppen steeds vaker aan voor adviezen op het gebied van verduurzaming.

Voor de scholen in Holten is Duurzaam Holten een enthousiaste partner voor educatieve initiatieven rond de Dag van de Duurzaamheid, 10 oktober. Zo konden de leerlingen van de Waerdenborch in gesprek gaan met Jan Terlouw en deden leerlingen van de Holtense basisscholen mee aan verschillende activiteiten op het gebied van duurzaamheid en biodiversiteit.

De stichting onderhoudt een productief contact met de gemeente Rijssen-Holten en de provincie Overijssel.

Hieronder staan de bestuursleden  achteraan van links naar rechts Rob Legdeur, Rob Regoort, Steven in't Veld en Ronald Brinks. Op de voorgrond staan Mieke Urff en Herman Kreijkes