Zonnepanelen

Onze eerste actie was op gebied van de installatie van zonnepanelen. Een grote collectieve actie die is uitgevoerd met steun van gemeente en provincie. Het resultaat? Bij ruim 150 huishoudens zijn inmiddels  voorzien van zonnepanelen.  Onze rol was voornamelijk het ontzorgen van bewoners. Hoe? Door objectieve informatie te geven, goede collectieve contracten te sluiten met een door ons geselecteerde lokale leverancier en het hele installatieproces en de periode daarna zorgvuldig te blijven ondersteunen. Recent hebben we besloten om ook de nieuwste ontwikkelingen van de warmtepomp eventueel in combinatie met de ventilatie onder de aandacht te brengen waarbij wij ook hier weer een collectieve actie zijn gestart (zie energie).

Streekevenement 
Dit project gaf ons als stichting een vliegende start. Er kwamen meer vrijwilligers bij waardoor we weer nieuwe initiatieven konden opstarten.  In datzelfde jaar organiseerden we het eerste Streek- en Duurzaamheid evenement in het centrum van Holten. Een doorslaand succes met twee keer per jaar zo’n 400 bezoekers. Vooral om zich te laten informeren over de nieuwste duurzame ontwikkelingen op gebied van wonen, bouwen, energiebesparing  en mobiliteit, maar ook over gezondheid en lokaal geproduceerd gezonde voeding.

Elke markt hadden we een thema. Voorbeelden: een energiehuis, zonneauto van UT Twente, smoothie bike en de nieuwste elektrische (en waterstof)auto’s. Ook werken we nauw samen met onder meer de Woonweter van de gemeente Rijssen-Holten en de energiecoaches van Duurzaam Thuis Twente. In 2016 vierden we ons lustrum en vond de tiende editie van dit Streekevenement plaats.  Inmiddels hebben we al weer de 12e editie achter de rug (zie streekevenement).

Voor afgaand aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2017 organiseerden wij "De Groene Kwis". Alle politieke partijen uit de gemeente Rijssen-Holten waren hierbij vertegenwoordigd.

Plannen 2018

In 2018 organiseren we geen streektmarkt meer. In plaats daarvan komen we met andere activiteiten. Denk aan filmavonden, (online) columns, onderzoek naar de mogelijkheden van gezamenlijke duurzame energie opwerking of bekostiging en projecten om meer huishoudens in Holten duurzamer te maken.

Heb je ideeën voor een duurzamer Holten of wil je actief aan een project meewerken? Laat het ons weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.