Het voorlopig laatste Streek- en Duurzaamheid Evenement van Duurzaam Holten vond plaats op 7 oktober 2017. Ook dit twaalfde Streek- en Duurzaamheid Evenement was een groot succes. Nieuw was de eerste Groene Kwis van Holten. Alle acht politieke partijen gingen de strijd aan: wie is het groenst? Het was een nek aan nek race tussen CDA en Christenunie en eindigde met gelijkspel. Maar wat ons betreft hebben alle deelnemers een pluim verdiend! 

Voor een uitgebreide film van de kwis klik hier . Een impressie van het streekevenement is hier te vinden.  

De vragen en antwoorden vindt u hier en hier

Andere onderdelen op het streekevenement waren:

De presentatie van de nieuwe Opel Ampera-e
Duurzame mobiliteit is een vast onderdeel van het streekevenement. Deze compacte elektrische auto kan met één keer laden een afstand van 520 km rijden dankzij een ultralichte batterij. De auto biedt heel veel mogelijkheden voor wie wil overstappen op een elektrische auto. 

Kennismaking met het concept deelauto 
Autobedrijf Erik Huzen introduceerde het concept van de deelauto in Holten. Een auto die je met je buren deelt en gebruikt wanneer het jou uitkomt. Goedkoper en duurzamer dan een tweede auto. Duurzaam Holten ondersteunt dit initiatief, evenals de gemeente. 

Energiezuinige woning
Informatie over energie besparen en verduurzamen van woningen. Zo was er onder meer informatie over de warmtepomp en zonnepanelen. Ook was energiemaatschappij Vandebron aanwezig met een eigen stand, evenals de lokale energiecoöperatie VONK.

Streekproducten
Naast informatie over duurzame energie en mobiliteit, konden bezoekers op het streekevenement verse biologische producten kopen. Lekkere en gezonde (verzorgings)producten. Voor de kinderen was er een leuk krokodillenspringkussen.