De voorlopig laatste Streek- en Duurzaamheid Evenement van Duurzaam Holten was op 7 oktober 2017. Ook deze twaalfde Streek- en Duurzaamheid Evenement van Duurzaam Holten was een groot succes. Nieuw was de eerste groene kwis van Holten. Alle acht politieke partijen gingen de strijd aan: wie is het groenst? Het was een nek aan nek race tussen CDA en Christenunie en eindigde met gelijkspel. Maar wat ons betreft verdienen alle acht deelnemers een pluim! 

Voor een uitgebreide film van de kwis klik hier . Een impresse van het streekevenement staat hier

 

De vragen en antwoorden vindt u hier en hier

Andere onderdelen op het streekevenement waren:

De nieuwe Opel Ampera-e
Duurzame mobiliteit is een vast onderdeel van het streekevenement. Deze keer presenteert autobedrijf Kamp Twente de Opel Ampera-e. De eerste compacte elektrische auto die met één keer laden een afstand van 520 km kan rijden. Dit dankzij een ultralichte batterij. De auto biedt heel veel mogelijkheden voor wie over wil stappen op een elektrische auto. Laat je informeren bij de stand van Kamp Twente en maak kennis met deze Opel van de toekomst.

Is een deelauto wat voor jou?
Autobedrijf Erik Huzen wil het concept van de deelauto introduceren in Holten. Een auto die je met je buren deelt en gebruikt wanneer het jou uitkomt. Goedkoper dan een tweede auto en duurzamer! Duurzaam Holten ondersteunt dit initiatief evenals de gemeente. Dit najaar wordt de haalbaarheid onderzocht. Kom langs op de stand van Erik Huzen en ontdek of de deelauto iets voor jou is.

Energiezuinige woning
Het streekevenement is de plek bij uitstek om meer te weten te komen over hoe je je energierekening omlaag kunt krijgen. Hoe kan ik besparen op energie? Welke mogelijkheden zijn er? En welke zijn voor onze woning het beste? Vragen waar je het antwoord op vindt tijdens het streekevenement. Zo is er onder meer informatie over de warmtepomp en zonnepanelen. Ook is energiemaatschappij Vandebron aanwezig met een eigen stand evenals de nieuwe lokale energiecoöperatie VONK.

Streekproducten
Naast informatie over duurzame energie en mobiliteit, kun je op het streekevenement verse biologische producten kopen. Lekkere en gezonde producten alsmede verzorgingsproducten. Voor de kinderen is er een leuk krokodillenspringkussen.