PV2

Reinigen zonnepanelen

Er zijn verschillende bedrijven die hun diensten aanbieden om je zonnepanelen te reinigen. Laat je zonnepanelen jaarlijks professioneel reinigen dan levert dit een rendement van ca 3 tot 5% op. De kosten voor een schoonmaak beurt bedraagt, afhankelijk van het aantal panelen 2,50 tot 4 euro per paneel (inclusief btw). In het algemeen wordt een burenkorting gegeven van 10% bij 3 of meer woningen tegelijk.

Laten we uitgaan van een gemiddelde situatie van 15 zonnepanelen. Die leveren jaarlijks circa 3500 kWh. Dat is een opbrengst van circa € 825, - . Als de reiniging 3 tot 5% rendement oplevert, dan zou de jaarlijkse reinigingsbeurt ongeveer € 40 mogen kosten. Echter als de zonnepanelen al een paar jaar niet zijn schoongemaakt, dan heeft het schoonmaken natuurlijk wel degelijk zin.

Meer informatie is te vinden op www.zonnepanelen.net Lees vooral de 8 nuttige tips die op deze site worden gegeven.

Duurzaam Holten helpt

Je kan het reinigen van de zonnepanelen natuurlijk ook zelf doen.

Duurzaam Holten wil daarbij graag behulpzaam zijn.

Van DH kunt u een schoonmaak set lenen, bestaande uit een hoekborstel, telescoop steel tot 6 meter en een aansluitslang met gardena koppeling van 11 meter.

Als Vriend van DH zijn daar geen kosten aan verbonden, anders berekenen wij voor deze dienst € 5 per dag. Je kunt de schoonmaak set aanvragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Veel succes!

Nieuwe najaarsactie met zonnepanelen

Jaarlijks houdt Duurzaam Holten inkoopacties voor zonnepanelen

De afgelopen drie jaar hebben meer dan 160 huishoudens in Rijssen- Holten gebruik gemaakt van de gunstige voorwaarden die wij bieden. Ongeveer 2400 zonnepanelen zijn geplaatst, die bij elkaar jaarlijks meer dan 540000 Kwh aan electriciteit opwekken! Dat brengt een vermindering in CO2 uitstoot van ongeveer 285 ton per jaar. Als je bedenkt dat de uitstoot voor het gemiddelde wagenpark in Nederland ca 220 gram CO2 per liter brandstof bedraagt, besparen wij hiermee jaarlijks evenveel CO2 als 30 personenauto’s die een rondje om de aarde rijden!

Naast deze bijdrage aan onze  planneet, is het financieel aantrekkelijk om met een PV- systeem je eigen stroom op te wekken en te besparen op de jaarnota voor electra. Er is nog steeds een regeling van kracht, waarmee de BTW op de aangekochte materialen en de installatie kosten teruggevraagd kunnen worden. De investering in een PV- system verdient zichzelf daardoor in 5 tot 6 jaar terug. Dat is een rendement op het geinvesteerde bedrag van meer dan 10%! Wilt u voor de aanschaf van uw PV- system een bedrag lenen? Ook dat is mogelijk via een Duurzaamheid Lening onder zeer gunstige voorwaarden.

Ook dit najaar hebben wij met onze vaste leverancier Independent Solar Systems uit Deventer (Colmschate) een Samenwerkingsovereenkomst gesloten.  

Wij hebben sinds 2011 goede ervaringen opgedaan met deze leverancier, wat betreft prijzen, garantie en kwaliteit van installatie en service.

BTW TERUGGAVE BIJ AANSCHAF VAN EEN PV- SYSTEEM!!

Er is nog steeds een regeling van kracht waarmee u bij aanschaf van een PV- systeem een volledige teruggave van btw krijgt. De recente verhoging van de btw op installatiekosten van 6% naar 21% maakt deze regeling nog interessanter. Door de teruggave van btw verdient een gemiddeld PV- systeem zich in 5 of 6 jaar terug (afhankelijk van de ontwikkeling van het kWh tarief). Dus behalve de besparing in CO2 uitstoot vanaf het begin, leveren uw zonnepanelen een aanzienlijke besparing van energiekosten. Lees meer hierover en de nieuwe Samenwerkingsovereenkomst van Independent Solar Systems en DuurzaamHolten en de rekenvoorbeelden 0 en 3% prijsstijging electra.

Door de teruggave mogelijkheid van de BTW en de lage prijzen ontstaan korte terugverdienperioden zelf al is de ligging niet mooi op het zuiden. Ook op het oosten of westen kunt u vaak al de PV-panelen binnen 10 jaar terugverdienen.

Meer informatie over de actie: klik hier

Uitgangspunt bij deze actie is de Phone Sloar 270 Wp zwart (was 265Wp) terwijl de prijs ook wat is verlaagd.

Voorbeeld berekening bij prijsstijging electra van 3% per jaar: klik hier  0% per jaar: klik hier

Voor wie is deze actie?
Deze inkoopactie is alleen voor inwoners van Rijssen, Holten en directe omgeving. Daarnaast moet u Vriend zijn van Duurzaam Holten. Nog geen Vriend? U kunt zich altijd aanmelden hiervoor. Als Vriend doneert u jaarlijks minimaal 10 euro aan Duurzaam Holten. Hiermee ondersteunt u onze interessante acties en duurzame projecten. 

Alle informatie en aanmelden
Alle voorwaarden en specificaties over de actie en hoe u meedoet, leest u in hier.

Voor een korte uitleg over de PV-actie hebben wij een film gemaakt van de presentatie op de streekmarkt. Deze vindt u hier

Hebt u nog vragen? Stuurt u een e-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tip: Volg ons ook op Facebook en blijf zo op de hoogte van al onze activiteiten.

Interessante links over zonne-energie:
10 redenen waarom zonne-energie blijft groeien

De 10 grootste zonneprojecten van Nederland

Is zonne-energie ook voor jou geschikt?

Smartflower (video Smartflower)