PV2

 

Doorlopende actie met zonnepanelen

Recent heeft Duurzaam Holten weer een nieuwe samenwerkingsovereenkomst afgesloten met onze vaste leverancier Independant Solar Systems.

SInd 2011 hebben meer dan 160 huishoudens in Rijssen- Holten gebruik gemaakt van de gunstige voorwaarden die wij bieden. Ongeveer 2400 zonnepanelen zijn geplaatst, die bij elkaar jaarlijks meer dan 540000 Kwh aan electriciteit opwekken! Dat brengt een vermindering in CO2 uitstoot van ongeveer 285 ton per jaar. Als je bedenkt dat de uitstoot voor het gemiddelde wagenpark in Nederland ca 220 gram CO2 per liter brandstof bedraagt, besparen wij hiermee jaarlijks evenveel CO2 als 30 personenauto’s die een rondje om de aarde rijden!

Naast deze bijdrage aan onze  planneet, is het financieel aantrekkelijk om met een PV- systeem je eigen stroom op te wekken en te besparen op de jaarnota voor electra. Er is nog steeds een regeling van kracht, waarmee de BTW op de aangekochte materialen en de installatie kosten teruggevraagd kunnen worden. De investering in een PV- system verdient zichzelf daardoor in 5 tot 6 jaar terug. Dat is een rendement op het geinvesteerde bedrag van meer dan 10%! Wilt u voor de aanschaf van uw PV- system een bedrag lenen? Ook dat is mogelijk via een Duurzaamheid Lening onder zeer gunstige voorwaarden.

Met onze vaste leverancier Independent Solar Systems uit Deventer (Colmschate) hebben wij wederom een aantrekkelijke Samenwerkingsovereenkomst gesloten.  

Wij hebben sinds 2011 goede ervaringen opgedaan met deze leverancier, wat betreft prijzen, garantie en kwaliteit van installatie en service.

BTW TERUGGAVE BIJ AANSCHAF VAN EEN PV- SYSTEEM!!

Er is nog steeds een regeling van kracht waarmee u bij aanschaf van een PV- systeem een volledige teruggave van btw krijgt. De recente verhoging van de btw op installatiekosten van 6% naar 21% maakt deze regeling nog interessanter. Door de teruggave van btw verdient een gemiddeld PV- systeem zich in 5 a 6 jaar terug (afhankelijk van de ontwikkeling van het kWh tarief). Dus behalve de besparing in CO2 uitstoot vanaf het begin, leveren uw zonnepanelen een aanzienlijke besparing van energiekosten. Lees meer hierover en de nieuwe Samenwerkingsovereenkomst van Independent Solar Systems en DuurzaamHolten  en de huidige prijslijst

Voor wie is deze actie?
Deze inkoopactie is alleen voor inwoners van Rijssen, Holten en directe omgeving. Daarnaast moet u Vriend zijn van Duurzaam Holten. Nog geen Vriend? U kunt zich altijd aanmelden hiervoor. Als Vriend doneert u jaarlijks minimaal 10 euro aan Duurzaam Holten. Hiermee ondersteunt u onze interessante acties en duurzame projecten. 

Voor een korte uitleg over de PV-actie hebben wij een film gemaakt van de presentatie op de streekmarkt. Deze vindt u hier

Hebt u nog vragen? Stuurt u een e-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tip: Volg ons ook op Facebook en blijf zo op de hoogte van al onze activiteiten.

Interessante links over zonne-energie:
10 redenen waarom zonne-energie blijft groeien

De 10 grootste zonneprojecten van Nederland

Is zonne-energie ook voor jou geschikt?

Smartflower (video Smartflower)