Lage temperatuur verwarming (hierna LTV) zorgt voor een gelijkmatiger verwarming van uw woning. LTV is duurzamer doordat u minder gasverbruik dan bij hoge temperatuur verwarming. Dit wordt veroorzaakt doordat uw CV-ketel of warmtepomp door lagere aanvoer- en afvoertemperaturen een hoger rendement haalt. De besparing kan oplopen van 10-25%.

 

Lage temperatuurverwarming kennen we allemaal als vloerverwarming. Echter zijn er ook lage temperatuur radiatoren zoals de zeer geavanceerde Zehnder Nova Neo. Voordelen van lage temperatuur radiatoren (hierna LT radiatoren) ten opzichte van vloerverwarming is dat deze veel sneller dan vloerverwarming een ruimte op temperatuur kunnen krijgen. Hierdoor is bij lage temperatuur radiatoren toch nachtverlaging mogelijk, waardoor u extra bespaart ten opzicht van vloerverwarming. Ook kunt u bestaande (hoge temperatuur) radiatoren vervangen door LT radiatoren. U hoeft dan geen leidingen te frezen of u kunt ondanks uw bestaande (parket)vloer toch met lage temperatuur uw woning verwarmen.

Optimaal is de combinatie van een warmtepomp met de Nova Neo. De Nova Neo werkt met een aanvoertemperatuur vanaf 30 graden en houdt daarbij rekening met de omgevingstemperatuur. De temperatuur in uw woonkamer is dan gelijkmatig in de gehele ruimte, doordat de warme kant van de kamer de Nova Neo eerder stopt met verwarmen dan de koude kant. Doordat een warmtepomp een zeer hoog rendement heeft bij een lage aanvoertemperatuur bespaart u extra energie (stroom). Daarnaast zijn de Nova Neo's ook geschikt voor (top)koeling bij het toepassen van een daarvoor geschikte warmtepomp.

 Graag verwijzen wij u ook naar de site van milieucentraal LTV over dit onderwerp.

  Film met alle voordelen Nova Neo

Zehnder Nova Neo