Op het voormalige industrie terrein “de Kol” in Holten zijn vrijwilligers, jong en oud, van Duurzaam Holten al voor het 4e jaar actief met het bewerken van een stukje grond voor de realisatie van de “Tuin van (Duurzaam) Holten”.

De grond ligt aan de industrieweg op het inbreidingsgebied De Kol, die uiteindelijk gebruikt zal worden voor woningbouw.  Tot die tijd mogen we deze grond van de gemeente Rijssen-Holten gebruiken voor de realisatie van een (buurt)moestuin.

In eerste instantie is gekozen voor de naam “buurtmoestuin” maar de tuin is bedoeld voor alle vrijwilligers in Holten dus is de naam gewijzigd in: Tuin van (Duurzaam) Holten.


Vanaf het voorjaar tot het najaar zijn hier vrijwilligers bezig met het zaaien, wieden en verzorgen van de plantjes en uiteindelijk het oogsten. De vrijwilligers hebben geen eigen stukje grond maar de tuin beheren we samen onder het motto: “Samen werken en samen oogsten”

    

 

 

 

In de loop van de jaren is er al veel gebeurd, de ondergrond is losgemaakt, stenen zijn verwijderd. In 2015 is met steun van de stichting “de gevulde waterkruik” een heuse Afrikaanse watertank is gebouwd waarin we regenwater wordt opvangen voor de plantjes.   

In 2016 is, met steun van NLdoet, een afrastering geplaatst hierdoor heeft de tuin steeds meer vorm gekregen.

 

De vrijwilligers van de tuin staan in het voorjaar ook met een kraam op het Duurzaamheidsevenement (markt) van Duurzaam Holten met de verkoop van jonge plantjes en lekkere hapjes.

  

De activiteiten zijn te volgen via Facebook:

 https://nl-nl.facebook.com/Buurtmoestuin-De-Kol-Holten-404774776381400/

 

Heb jij interesse of ben je gewoon nieuwsgierig dan kun je ook meedoen. Groene vingers zijn niet echt nodig maar als je wekelijks een paar uurtjes in de buitenlucht wilt werken en je sociale netwerk wilt vergroten of gewoon samen een kopje koffie of thee wilt komen drinken dan ben je van harte welkom. Je kunt je aanmelden via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.