Previous month Previous day Next day Next month
By Year By Month Jump to month
Duurzaamheidsdag 10-10-2019

Op 10 oktober 2019 is het weer DUURZAAMHEIDSDAG. Vorig jaar heeft Duurzaam Holten op die dag een programma georganiseerd voor leerlingen van de Waerdenborch.  Jan Terlouw heeft toen in het Kulturhus met hen  gediscussieerd over vele aspecten van duurzaamheid. Op onze website kunt u de video daarvan nog bekijken. (zie hieronder)

 

Dit jaar hebben we, samen met  het Natuurmuseum Holterberg,  een ‘duurzame dag’ georganiseerd voor basisschoolleerlingen. De leerlingen krijgen op een speelse manier van alles te horen over BIODIVERSITEIT en hoe belangrijk het is dat we er voor gaan zorgen dat er  meer AFWISSELING IN LEVENSVORMEN  en meer EVENWICHT IN DE NATUUR komt

 

De leerlingen van de groepen 6, 7 en/of  8  van alle Holtense Basisscholen ( incl.Dijkerhoek) zullen op donderdag 10 oktober 2019 in de gelegenheid worden gesteld om een afwisselend programma te volgen in het Natuurmuseum Holterberg.

Eerst zien zij een korte film, dan volgen enkele korte voordrachten en daarna is er een speurtocht door het museum, waarbij de leerlingen de antwoorden op schriftelijke vragen invullen aan de hand van informatie die in het museum is te vinden. Dan volgt er nog een slotbijeenkomst waarbij de leerlingen een hapje en een drankje krijgen en er nog even nagepraat kan worden.

De formulieren van de speurtocht zullen later op die dag door ons worden nagekeken en op vrijdag 11 oktober zullen  wij dan naar de scholen gaan om in de klassen, die meegedaan hebben, de goede antwoorden uit te leggen en bekend te maken welke school de meeste goede antwoorden had.  Als onze financiën het toelaten, is er dan ook nog een prijs voor de winnende school.

Location Natuurmuseum Holterberg